EV studies 45 Опубликовано: 23 августа 2022 Всім привіт! Веду спостереження за витратами енергії через TeslaFi та через електролічильник у гаражі. Мало того, що є різниця між тим, що показує Trip Computer і тим, що показує TeslaFi, так ще ї втрати на режимі охоронця і доводять до того, що середні витрати замість 16.5 кВтг/100 км насправді становлять 20 кВтг/100км якщо рахувати з лічильника. https://youtu.be/5Utvxqcmk5I Скільки ви платите за 1 кіловат годину і скільки складає економія? В Польщі все дорожче, і електроенергія дорожча. За 2369 км у липні мені 1 км коштує 12 польських грошей при 2-тарифній моделі. За моїми розрахунками, в Україні я б платив 37 українських копійок за кілометр. Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
vladstav 564 Опубликовано: 23 августа 2022 Не варто забувати про втрати при зарядці. Адже практично ніщо не має 100% ККД. Це я до того що від того що рахує лічильник в батарею потрапляє десь 95% енергії. Ну і плюс в самому авто є різні дрібні споживачі енергії, які ніяк не відображаються в Trip комп'ютері 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
EV studies 45 Опубликовано: 23 августа 2022 43 минуты назад, vladstav сказал: Не варто забувати про втрати при зарядці. Адже практично ніщо не має 100% ККД. Це я до того що від того що рахує лічильник в батарею потрапляє десь 95% енергії. Ну і плюс в самому авто є різні дрібні споживачі енергії, які ніяк не відображаються в Trip комп'ютері Окремо треба зробити ізольований експеримент про зарядку. Взагалі-то втрати з того, що я дивився, становлять не більше 3% на 1 фазі між розеткою та тим що Тесла показує як заряджене до батареї. Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
EV studies 45 Опубликовано: 24 августа 2022 PS: тобто більшість витрат енергії не пов'язаних з поїздками - Sentry Mode, Camp Mode, перебування пасажирів в машині з клімат-контролем на стоянці при температурах що сягали +32-36 °С Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Mozya 3 Опубликовано: 3 сентября 2022 Тоже считал примерные затраты на 100 км за 2 месяца, июнь и август. Получилось от 17 до 22 грн на 100 км пробега и зависела полностью от интенсивности езды. Зарядка всё время была по ночному тарифу в гараже. Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Funt 49 Опубликовано: 5 декабря 2022 В додатку є розділ "Charge Stats" де відображається заряджена енергія. Ця енергія включає все, що зайшло з мережі (включаючи наприклад обігрів батареї), чи лише енергія заряджена в батарею? Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Funt 49 Опубликовано: 5 декабря 2022 4 часа назад, Funt сказал: Ця енергія включає все, що зайшло з мережі (включаючи наприклад обігрів батареї), чи лише енергія заряджена в батарею? Схоже включає все, приблизно співпадає з лічильником на зарядному пристрої. Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Funt 49 Опубликовано: 3 мая 2023 В кого є досвід по паразитному використанні батареї? Поки машин стояла довгий час без руху (кілька місяців зимою), заряд опускався максимум на 1% за добу, а частіше 1% за кілька діб. Тепер при щоденному використанні часто за ніч, або поки машина стоїть на парковці протягом дня пропадає по 2-4%. При чому кілька днів заряд може взагалі не змінюватися, потім за 8 годин пропадає 2-4%. За 10 днів таким чином втрачається 10% і більше. При цьому по спостереженням це не залежить від погоди. Sentry Mode вимкнений, нічого більше в меню не знайшов, що може енергію їсти. Користуюся телефоном як ключем, машина стоїть постійно в зоні дії Bluetooth. Думав можливо вона постійно будиться. Тепер вимикаю Bluetooth завжди але покращення немає.... Заряджаю в основному режимі 20% - 80%. Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
vladstav 564 Опубликовано: 3 мая 2023 3 минуты назад, Funt сказал: Заряджаю в основному режимі 20% - 80%. Можу припустити що через довгий простій і якщо ви вже дуже давно не заряджали авто до 100%, то батарея частково розбалансована, тому не може точно визначити свій рівень заряду. Спробуйте декілька разів заряджати авто до 100%, через пару годин після завершення зарядок обов'язково виїжджати кудись, розряджати до 10-20%. Зробити декілька циклів, при яких батарея відбалансується. Зникне проблема - чудово, якщо ж ні то тільки на сервіс на електронну діагностику 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
uniteddare 784 Опубликовано: 3 мая 2023 3 часа назад, Funt сказал: В кого є досвід по паразитному використанні батареї? Скоріш за все авто уходило в глибокий сон, і в такому режимі там витрати мінімальні. В мене було там щось біля 15-20 відсотків за 3 тижні. 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Funt 49 Опубликовано: 3 мая 2023 3 часа назад, vladstav сказал: Можу припустити що через довгий простій і якщо ви вже дуже давно не заряджали авто до 100%, то батарея частково розбалансована, Машина стояла майже весь час приблизно з липня 2022 і почала активно використовуватися лише з кінця лютого 2023. При цьому на початку березня було лише 421/500 км (тобто лише 84% SOH). З того часу вже кілька разів проганяв цикл заряду від менше ніж 10% і до 100% і зараз є вже 450/500 км (тобто 90% SOH). Тому дисбалансу не мало би бути. Спробую проаналізувати батарею з Scan My Tesla, щось руки не доходять 😞 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Requin 806 Опубликовано: 3 мая 2023 А что с 12В аккумулятором? 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Funt 49 Опубликовано: 3 мая 2023 2 minutes ago, Requin said: А что с 12В аккумулятором? Теж про це думав. Але помилок ніяких немає (і ні разу не було про 12В акум) і машина в нуль ніколи не розряджалася. Акумулятор рідний наскільки я розумію, машині 4 роки. Треба спробувати поспостерігати за його напругою в Service Mode.... Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Funt 49 Опубликовано: 4 мая 2023 Ще отака ситуація іноді буває. Читав, що таке може траплятися при зміні навколишньої температури. Але в цьому випадку не було наче великих перепадів температури.... Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах