Перейти к публикации

Vlad59

Пользователи
  • Публикации

    4
  • Зарегистрирован

  • Посещение

Сообщения, опубликованные пользователем Vlad59


  1. 19 минут назад, Requin сказал:

    IMHO, данное меню больше похоже, на виртуальную красивую картинку. Особенно на свежих прошивках. Там даже на закороченных ячейках перекосы не показывает...

    Тем более ошибки по дисбалансу у вас нет.

    з цим згоден на 100% - навіть відключаеш розем на BMS від BMBшок і то показує напруги .

    На https://teslamotorsclub.com/ бачив виміри роблять ось такого вигляду , але ненаписано якою прогою робилось дослідження  батареї

    1660850871525.png


  2. MS 2013 P85 до оновлення  прошивки  інколи по цій помилці відключала батарею , і через деякий час ( від 12 до 24 годин) помилка пропадала і машина могла їхати далі.

    Після оновлення, машина стала на ремонт батареї - але вже з помилкою   BMS_F107_SW_Cell_Voltage_Sensor яка була в Service Alerts прописана і не пропадала.

    В батареї були виявлені окисли на виводах 2 комірок (briks) , контакти були відновлені і BMB протестовані. Батарея зібрана і перед герметизацією підєднана   до авто, після запуску системи помилки по BMS  всі пропали крім BMS_F107_SW_Cell_Voltage_Sensor. Машина простояла дві доби а помилка не пропала. Таке враження що в оновленні включено  блокування цієї помилки . Підкажіть можливі рішення проблеми по цій помилці якщо це програмне блокування , чи не програмне.

×
×
  • Создать...